Plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Øyelokkplastikk – medhold

En kvinne fikk gjort øyelokkplastikk på grunn av tunge øyelokk. Hun søkte om erstatning på grunn av stygge arr på begge sider og hun mente at det ene øyet var blitt mindre. Vi vurderte saken og kvinnen fikk medhold.

Øyelokkplastikk – avslag

En kvinne fikk gjort øvre og nedre øyelokkplastikk. Hun søkte om erstatning da hun var misfornøyd med resultatet. Øynene hadde fått forskjellig fasong og hun hadde fortsatt poser under øynene. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold.

Mageplastikk – medhold

En kvinne søkte erstatning for nedsatt livskvalitet og smerteplager etter mageplastikk med fettsuging, da det oppsto vevsdød i såret. Hun mente at hun hadde fått en nerveskade under inngrepet. Vi vurderte saken og kvinnen fikk medhold.

Mageplastikk – avslag

En kvinne søkte erstatning etter operasjon med fjerning av overflødig hud og magefett. Hun fikk koldbrann i sårene på magen, og hun måtte opereres på nytt. Resultatet ble skjemmende arr på magen. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold.

Brystimplantat – medhold

En kvinne fikk satt inn silikonimplantater i brystene ved en privat klinikk. Hun søkte om erstatning da resultatet ikke var slik hun forventet og hadde blitt forespeilt. Vi vurderte saken og kvinnen fikk medhold.

Brystimplantat – avslag

En kvinne ønsket å forstørre brystene, og fikk lagt inn silikonproteser på begge sider. Hun var ikke fornøyd med resultatet. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold.