Gjenglemt metallbit - avslag

En kvinne søkte erstatning for smerter og ubehag i kneet etter en artroskopisk undersøkelse der det ble liggende igjen en metallbit fra et instrument. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold.

Skriv ut Nynorsk | English | 14. februar 2019

Kvinnen hadde i lengre tid hatt vondt i et kne. Etter et fall ble dette verre. Legene mistenkte at hun hadde fått en skade i menisken. Hun ble derfor undersøkt med artroskop.

I flere år etter denne undersøkelsen var kvinnen plaget med smerter og at kneleddet låste seg. Fastlegen sendte henne til MR-undersøkelse på sykehuset. Da fant man en liten metallbit på utsiden av kneleddet. Denne ble operert ut, og etter det hadde kvinnen ikke problemer med kneet.

Vurderingen vår
En sakkyndig spesialist i ortopedisk kirurgi vurderte saken.

Vi mente at legene burde oppdaget at instrumentet var defekt, og at det lå igjen en metallbit etter den artroskopiske undersøkelsen. Vi mente likevel at dette ikke var årsaken til de vedvarende problemene kvinnen hadde med kneet. Metallbiten lå innkapslet utenfor kneleddet og påvirket ikke funksjonen i selve leddet. Vi konkluderte med at det var tilstanden i kneleddet som var årsak til at det låste seg, og ikke metallbiten.

Kvinnen var ikke påført en pasientskade som følge av svikt i behandlingen.

Hun har derfor ikke rett til erstatning.