Øyelokkplastikk – medhold

En kvinne fikk gjort øyelokkplastikk på grunn av tunge øyelokk. Hun søkte om erstatning på grunn av stygge arr på begge sider og hun mente at det ene øyet var blitt mindre. Vi vurderte saken og kvinnen fikk medhold.

Skriv ut Nynorsk | English | 10. januar 2018

Kvinnen ble henvist til øyelege av fastlegen sin fordi han mente at øyelokkene hennes var tunge, og hun kunne ha nytte av øyelokkplastikk. Det ble funnet medisinsk grunnlag for å operere øyelokkene ved å fjerne overflødig hud. Kvinnen var misfornøyd med resultatet av operasjonen, da hun hadde fått stygge, skjemmende arr på øyelokkene og det ene øyet så ut som det var blitt mindre.

Vurderingen vår
En sakkyndig spesialist i plastikkirurgi vurderte saken.

Vi mente at operasjonen av øyelokkene ikke ble gjort etter god medisinsk praksis fordi snittene var lagt for langt oppe på øyelokkene. Vanlig metode er å legge snittene i den naturlige folden på øyelokket. Arrene etter inngrepene ville da ikke vært synlig, selv om kvinnen hadde en hudtype som gir store arr. Vi mente videre at oppfølgingen hos øyelegen ikke var god nok. Kvinnen burde vært sendt videre til plastikkirurg for å få en vurdering av resultatet og eventuell korrigerende behandling.

Kvinnen har rett til erstatning.