Marginal periodontitt – avslag

En mann søkte erstatning fordi han mente at han hadde fått for dårlig oppfølging og behandling av tennene hos tannlegen sin. Han mente dette førte til at han måtte trekke tenner på grunn av tannkjøttbetennelse (periodontitt). Vi vurderte saken og mannen fikk ikke medhold.

Skriv ut Nynorsk | English | 3. januar 2018

Mannen gikk ikke regelmessig til tannlegen, og han oppsøkte tannlege bare for akuttbehandling i en periode på 15 år. Han oppsøkte ny tannlege i 2009. Da bar tannsettet preg av dårlig vedlikehold. Han hadde kroniske smerter i tennene og blødde i tannkjøttet. Undersøkelsen som tannlegen gjorde, viste at det var betennelse i tannkjøttet, og tannlegen satte i gang systematisk behandling for dette. Blant annet måtte han trekke flere tenner på grunn av tannkjøttbetennelsen og tannråte. Mannen fikk tilpasset delproteser. Han fikk også et overslag over hva det ville koste å sette tennene i stand.

Senere kom han til en spesialist på tannkjøttbetennelse. Tennene var da begynt å løsne, og det var ikke annet å gjøre enn å trekke resten av tennene for å få bukt med betennelsestilstanden. Han fikk tilpasset protese, og etter hvert skal han få satt inn implantater.

Mannen mente at han måtte trekke tennene på grunn av at betennelsen ble diagnostisert og behandlet for sent.

Vurderingen vår
En sakkyndig allmenntannlege vurderte saken.

Vi mente at behandlingen mannen fikk hos de tannlegene han hadde vært hos, var i tråd med alminnelig praksis. Allerede i 2009 diagnostiserte tannlegen at mannen hadde betennelser i tannkjøttet, og han fikk systematisk behandling for dette. Fordi mannen ikke hadde oppsøkt tannlege på mange år før dette, var det umulig å stille diagnosen før.

Mannen har ikke rett til erstatning.